LÄHETYSTÖT JA INSTITUUTIT
Fulbright Center

​​(Suomen ja Yhdysvaltain opetusalan vaihtotoimikunta / FUSEEC) on yksityinen asiantuntija- ja palveluorganisaatio. Sen tehtävänä on edistää kansainvälistä vuorovaikutusta Suomen ja Pohjois-Amerikan välillä korkeakoulutuksen alueella.

Stipendiohjelmia: 
Fulbright Center toimeenpanee erilaisia vaihto- ja apurahaohjelmia, joista vanhin ja tunnetuin on vuodesta 1950 lähtien toiminut ASLA-Fulbright -ohjelma.

Asiantuntijuutta:
Fulbright Centerin keskeisiin tehtäviin kuuluu lisäksi kerätä, muokata ja välittää toimialaan kuuluvaa tietoa eri asiakasryhmien tarpeisiin.

Rahoitus:
Fulbright Center on voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka toimintaa rahoittavat Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö, Yhdysvaltain ja Kanadan valtiot sekä Suomen ja Yhdysvaltain hallitusten perustama tukisäätiö.
The American Resource Center (ARC)

​​managed in a partnership between the Public Affairs Office of the U.S. Embassy in Helsinki and the University of Helsinki, is an extensive resource for current, in-depth information focusing primarily on political, economic and social issues and on American culture.
Perusopetuksen ja lukiokoulutuksen
ka
nsainvälisyys
Helsingin Saksalaisen koulun osaamiskeskus

Helsingin Saksalaisen koulun osaamiskeskuksen tehtävänä on edistää saksan kielen opetusta Suomen kouluissa. Osaamiskeskus tarjoaa seuraavia maksuttomia palveluja ja tapahtumia kouluille:


​• Lähetämme kouluihin saksalaisia opettajiamme 1-2 päiväksi tukemaan saksanopetusta äidinkielisinä opettajina. Tiedustelut(jorma.heimonen@edu.hel.fi)

• Kouluvierailut. Tutustu Helsingin Saksalaiseen kouluun, sen opetukseen ja historiaan. Järjestämme erilaisia vierailukokonaisuuksia. (anna-maria.fischer@edu.hel.fi)

• Osaamiskeskuskirjaston palvelut. Tutustu koulun sivuilla kirjastomme palveluihin (lukemistoja, filmejä, didaktista materiaalia). Pääkaupunkiseudulla lainat haetaan koululta, muille ne lähetetään postitse. Lainaustoiminnasta vastaa (anna-maria.fischer@edu.hel.fi)

• ”Kokataan saksaksi”. Saksalainen kotitalousopettajamme järjestää kanssanne pienen saksalaisen keittokurssin. (anna-maria.fischer@edu.hel.fi)

• ”Saksaa kaikilla aisteilla”- metodipäivä opettajille ja oppilaille Keväällä 2013 (jorma.heimonen@edu.hel.fi)