LINKIT
Kielikasvatus
Perusopetuksen ja lukiokoulutuksen
ka
nsainvälisyys
Oma kieli - oma mieli: Opas oman äidinkielen oppimisen tukemiseen.
Svenska nu

Svenska nu -verkosto työskentelee paremman ja motivoivamman ruotsinopetuksen puolesta Suomessa sekä välittää ruotsinkielistä nuorisokulttuuria sekä Ruotsista ​ että Suomesta. Svenska nu:n toiminnan keskeisenä osana ovat kohtaamiset oppilaiden kanssa. Verkosto haluaa toimintansa välityksellä tavoittaa mahdollisimman monia nuoria oppilaita, opettajia, vanhempia ja päättäjiä. Svenska nu on mm. kehittänyt konseptia kieltenopetuksen yhdistämiseksi osaksi muita kouluaineita (esimerkiksi mediakasvatus Tidningen i skolan -projektin puitteissa, ruuanlaittokurssit ruotsiksi jne.), järjestänyt jatkokoulutusta ruotsinopettajille sekä tuottanut uutta interaktiivista verkko-oppimateriaalia.
Kieli viestii
​​​
Kieli viestii -verkkosivuston tavoitteena on kertoa, mitä viestinnällinen kieltenopetus on ja rohkaista kieltenopettajia lisäämään viestinnällisten tehtävien käyttöä opetuksessaan. Sivuilla on viestinnällisiä tehtäviä espanjan, ranskan, saksan ja venäjän opetukseen. Tehtävät on tarkoitettu käytettäväksi perusopetuksessa, mutta ne sopivat myös lukion, ammatillisten oppilaitosten tai työväenopiston kieltenopetukseen. Sivuilla on myös oma kansio oppilaalle ja linkkejä. Kieli viestii - ​hankkeen työryhmä on laatinut tehtävät.
​​Video Conferencing Guide

To communicate with video between computers is a part of everyday life for "digital natives", as well as texting, chatting, twittering, facebooking, youtubing and googling. Today there are an abundance of means to communicate and share information and media. WIDE MINDS - The Human Face of Digital Learning​
Euroopan kielten päivä

Euroopan kielten päivää vietetään vuosittain 26.9. Sivulle on kerätty kouluille vinkkejä maailman kielten kirjon esille tuomiseen sekä ko. päivänä että muutenkin.
Lisää kielilinkkejä Kielikasvatus-sivustolla!
Katso lisäksi:
Kielireppu

Turussa kehitetty Kielikassiperhe on hauska, oivaltava, lapsia osallistava ja aktiivisen toiminnan ja leikin kautta kielten opiskeluun innostava tuotekokonaisuus, johon kuuluvat Kielireppu, Kielten aarrearkku ja Kielivälkkäpussi.

Kielikassiperhe osallistaa ja innoittaa kielten opiskeluun